Vloerisolatie

Vloerisolatie

Een geïsoleerde vloer voelt heerlijk warm aan uw voeten. Wanneer uw vloer niet geïsoleerd is, zult u dat dus direct merken. Ook aan uw energierekening kunt u het merken, want als er geen vloerisolatie in de kruipruimte aanwezig is, zullen uw energiekosten een stuk hoger zijn. Voor meer wooncomfort en minder stookkosten is het dus zeker aan te raden om de mogelijkheden voor vloerisolatie in de kruipruimte te bekijken.

Doordat een kruipruimte geventileerd is, slaat een koude luchtstroom tegen de onderkant van de vloer aan. Vloerisolatie die tegen het plafond van de kruipruimte aangebracht wordt, voorkomt dit. De warmte blijft in huis en zorgt ervoor dat u geen last meer heeft van koude voeten. Bij de soorten vloerisolatie voor de kruipruimte kunt u onder andere denken aan isolatiefolie, glas of steenwol isolatie en isolatieschuim.

Waar u verder nog rekening mee dient te houden, is de eventuele aanwezigheid van vloerverwarming. Bij een kruipruimte isoleren zonder vloerverwarming wordt een isolatiewaarde (Rc) van minimaal 3,5 aangeraden. Bij een kruipruimte met vloerverwarming is het vloerisolatie advies minstens Rc 5. Wanneer er op dit moment al vloerisolatie in de kruipruimte aanwezig is, maar met een matige Rc, dan kan het alsnog slim zijn om de kruipruimte extra te isoleren onder de vloer. Uw wooncomfort en energierekening zullen erbij gebaat zijn, en daarmee ook het milieu! Een lager gasverbruik zorgt namelijk voor minder CO2-uitstoot.

Meer weten?

Neem contact met ons op en dan helpen wij u graag verder.

Scroll naar top