Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie

Wordt uw woning snel koud? Dan zou het heel goed mogelijk zijn dat u nog geen spouwmuurisolatie heeft. Bij een niet geïsoleerde spouw geven de muren kou af. Dat merkt u niet alleen aan de temperatuur en het comfort in huis, maar ook aan uw energierekening. Uw stookkosten zullen namelijk stijgen. Na het isoleren van de spouwmuur is dat verleden tijd.

Wat houdt spouwmuurisolatie in?

De spouwmuur isoleren betekent dat de holle ruimte (spouw) tussen de binnen- en buitenmuur van het huis gevuld wordt met isolatie. Een spouwmuur isoleren kan op verschillende manieren, onder andere met HR+++ EPS parels, isolatieschuim en minerale wol. Na het isoleren van de spouwmuur zal het binnen warmer zijn in de winter en koeler in de zomer en zult u eveneens merken dat de spouwmuurisolatie voor een geluiddempend effect zorgt.

Huizen die voor 1920 gebouwd zijn, hebben bijna nooit een spouwconstructie. Huizen die tussen 1920 en 1974 gebouwd zijn, hebben meestal wel een spouwconstructie maar geen spouwisolatie. In Nederland heeft ongeveer 1 op de 4 huizen die voor 1974 gebouwd zijn nog geen spouwmuurisolatie. De spouwmuur isoleren zorgt direct voor een kostenbesparing, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot. Minder stoken is namelijk goed voor het milieu. Bovendien stijgt de waarde van uw woning en verbetert het energielabel door spouwmuurisolatie. De isolatiewaarde van de spouwmuur is direct een heel stuk beter nadat u de spouwmuur heeft laten isoleren!

Meer weten?

Neem contact met ons op en dan helpen wij u graag verder.

Scroll naar top