Schuin dak isolatie

Schuin dak isolatie

Wilt u besparen op uw stookkosten? En heeft u op dit moment nog geenĀ dakisolatie? Dan is schuin dak isolatie een goed idee. Via uw dak gaat namelijk heel wat energie verloren, en daardoor geniet u van minder wooncomfort in huis. Een hellend of schuin dak isoleren kan aan de binnenzijde of buitenzijde.

Schuin dak isoleren aan de binnenzijde?
Een pannendak isoleren aan de buitenzijde is een lastige klus, omdat het dak dan hoger wordt. Goten en andere zaken zullen dan ook aangepast moeten worden. Het pannendak isoleren aan de buitenzijde is vaak wel effectiever omdat de schuin dak isolatie in dat geval zonder onderbrekingen gelegd kan worden en er daardoor geen risico op koudebruggen is. Het isolatiemateriaal kan direct onder de dakpannen aangebracht worden. Omdat hiervoor eerst de complete dakbedekking verwijderd moet worden, is deze manier om een schuin dak te isoleren een duurdere optie. Bij nieuwbouw is dit niet geval. U kunt het schuin dak dan eenvoudig isoleren aan de buitenkant, zonder eerst de dakpannen of panlatten te hoeven verwijderen.

Er wordt daarom meestal besloten om een schuin dak te isoleren aan de binnenzijde, via de zolder. Het nadeel hiervan is wel dat u ruimte verliest aan de binnenzijde van uw schuin dak. Isoleren kan met spijkerflensdekens, kant-en-klare isolatieplaten of folie-isolatie. Dit isolatiemateriaal wordt van binnenuit tegen het dakbeschot aangebracht. isolatie wol (glaswol, steenwol, minerale wol) bijvoorbeeld is ideaal om een schuin dak mee te isoleren omdat het gemakkelijk tussen de balken geklemd kan worden. Vervolgens wordt er een laag isolatiefolie overheen geplaatst, waarna het geheel netjes afgewerkt kan worden. Spijkerflensdekens kunnen eenvoudig aan de houten balken bevestigd worden.

Meer weten?

Neem contact met ons op en dan helpen wij u graag verder.

Scroll naar top