Gevelreiniging / Impregneren

Gevelreiniging / Impregneren

Ieder huis of bedrijfspand wordt na verloop van tijd vies door het weer. Gevelreiniging is het schoonmaken van de buitenmuren, het verwijderen van vervuiling en aanslag op de gevel. Gevelreiniging zorgt niet alleen voor een nette, frisse uitstraling maar ook voor een langere levensduur van de gevel. De kans op scheuren in de gevel of vochtplekken in huis wordt verkleind. Bij gevelreiniging is het wel belangrijk dat de juiste reinigingsmethode toegepast wordt, zodat er geen risico is op gevelschade, en dat de juiste specialistische reinigingsmiddelen gebruikt worden om uw gevel te reinigen.

Het blijft echter niet alleen bij de gevel reinigen. Ook impregneren en voegen is nodig. Door de gevel na het reinigen te impregneren, wordt de gevel vochtafstotend. Het impregneermiddel dringt door in het gesteente, waar het uithardt. Daarnaast zorgt de beschermende laag ervoor dat vuil zich in de toekomst minder gemakkelijk aan de gevel kan hechten. Een bijkomend voordeel hiervan is dat het langer duurt voordat u de gevel opnieuw moet laten reinigen. En het opnieuw voegen of herstellen van voegwerk voorkomt eveneens ernstige schade aan uw buitenmuur. De gevel reinigen, impregneren en voegen wordt daarom vaak gecombineerd. Voegdelen die gebarsten zijn of loszitten repareren, voorkomt verdere aantasting van de gevel.

Dat zorgt niet alleen voor een goede eerste indruk bij gasten en klanten, maar is ook een belangrijke manier van onderhoud. De staat van de gevel blijft langer goed en de waarde van uw pand wordt hoger!

Muur impregneren: zo werkt het

Wanneer u de gevel laat impregneren, ook wel hydrofoberen van de gevel genoemd, wordt er een speciale waterafstotende vloeistof op de buitenmuur aangebracht. Deze dringt helemaal door tot in de poriƫn van de stenen. De waterafstotende laag die zo ontstaat, geeft doorslaand vocht en weersinvloeden geen kans meer en verkleint de kans dat vuil, waaronder ook algen en mossen, zich aan de muur hechten. Uw muur is na het impregneren jarenlang beschermd. Het eventuele vuil dat toch op de buitenmuur achterblijft, kunt u eenvoudig verwijderen.

De gevel impregneren begint vaak met de buitengevel reinigen. Als het nodig is, is het namelijk zeker aan te raden het reinigen niet over te slaan. Een schone buitenmuur impregneren is effectiever en heeft langer effect dan een muur impregneren zonder eerst de buitengevel te reinigen. U dient natuurlijk wel rekening te houden met extra kosten als u eerst de buitengevel laat reinigen en dan pas de gevel laat impregneren.

Meer weten?

Neem contact met ons op en dan helpen wij u graag verder.

Scroll naar top