Dak reiniging

Dak reiniging

Het ontmossen van daken en het laten reinigen en coaten van dakpannen verkleint de kans op verstopping van de dakgoten, met alle gevolgen van dien. Als mos, vuil en bladeren zich in de dakgoten ophopen, kan het regenwater niet meer weg en zoekt het zijn weg naar binnen. En op een lekkage binnen zit u natuurlijk niet te wachten! De vuile laag zorgt er ook voor dat de dakpannen eerder poreus worden en de voegen van de buitenmuren eerder loslaten.

Het dak reinigen brengt zoals gezegd vele voordelen met zich mee. We zetten ze hieronder voor u op een rijtje. Allereerst zorgt dak reiniging er natuurlijk voor dat uw huis er weer schoon en fris uitziet. Een nette eerste indruk dus en een meerwaarde voor uw woning of bedrijfspand.

Periodiek de dakpannen reinigen zorgt er verder voor dat de kans op verstopping van de dakgoten kleiner is. Als dakgoten namelijk verstopt raken met mos, bladeren en vuil kan het regenwater niet goed weg, wat de kans op een lekkage vergroot of het losgaan van de voegen van de buitenmuur. Door de vuile laag worden de dakpannen ook eerder poreus. Tijdig reinigen voorkomt dat er op korte termijn nieuwe dakpannen gekocht moeten worden, want dat zou een dure kostenpost zijn! Na de dak reiniging is uw dak weer voor langere tijd beschermd tegen weersinvloeden.

Bij bedrijfspanden met beplating op het dak wordt de levensduur van de beplating aanzienlijk verlengd als het dak reinigen een taak is die periodiek uitgevoerd wordt. Onnodige reparatiekosten worden voorkomen en mocht het pand een keer verkocht moeten worden, dan zorgt het ontmossen van de daken zeker voor een hogere verkoopwaarde.

Meer weten?

Neem contact met ons op en dan helpen wij u graag verder.

Scroll naar top